Koningsdag 2018

Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle dat u zeker niet mag missen komt er weer aan. Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kunt tegenkomen op het Stadsplein

Ook dit jaar wordt weer ( ondanks het opbreken van het Stadsplein )Koningsdag gevierd in Capelle aan den IJssel. De organisatoren achter de stg. Capelse festiviteiten zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om,( ondanks dat het Stadsplein onderhevig is aan een grote verandering en dit jaar niet is te gebruiken ) een leuke Koningsdag te organiseren met veel muziek ( loopgroepen ) en straattheater op het Amnestyplein en de Lijstersingel.

Er zullen diverse aanpassingen zijn op de locatie voor de vrijmarkt (kramen)  en de kleedjesmarkt voor de kinderen.

De kinderkleedjes markt is alleen bestemd voor en bemand door kinderen en zal als van ouds plaats vinden onder het Metro viaduct vanaf de het bruggetje bij de Lijstersingel tot de Slotlaan.

 

Kindermarkt:

Kinderen en uitsluitend Kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan, ruim de kast eens lekker op en kun je op deze dag een extra zakcentje bijverdienen. Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen en heeft de organisatie diverse verkopers laten verwijderen. Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen, De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam.

 

Natuurlijk zullen ook diverse straattheater groep aanwezig zijn t.w.:

Natalja en Ludmila – met een walk act van 3 meter.

De liefdesbrigade – welke één missie hebben en dat is “de Liefde”. Samen gaan ze op zoek naar mensen die gekoppeld, ontkoppeld of nodig eens een frisse wind in de relatie nodig hebben.


Ook zullen er weer diverse muziekgroepen aanwezig zijn zodat er net als voorgaande jaren een groot feest ontstaat. De muziekgroepen zijn “de Dorsvlegens” uit Leiden en “de Dwarsliggers” uit Schiedam

Frantastica – Lang geleden werd de aarde bewoont door grote vogels met hele lange benen, nu zijn er nog een paar over en deze laten dan op Koningsdag hun snavels laten zien.

Natuurlijk zijn ook de kinderspelen weer aanwezig op het Amnesty plein en daar zijn de volgende 12 attracties te vinden t.w.:
Hindernisbaan, Stokkenvangen, Klauterbaan, springkussens, Zeehelling,Bungerunbaan, Rodeostier en nog veel meer.

kinderspelen

De start van deze spelen zal zijn om 10.30 tot 16.30 uur en men kan hiervoor een strippenkaart aanschaffen bij de kraan en na inlevering van deze kaart kan je ook nog wat te eten of drinken pakken.

De spelen worden bemand door Capelse nongeren die zich deze dag geheel beschikbaar stellen om de Capelse kids / bevolking een grandiose verantwoorde Koningsdag te bezorgen.

 

 

 

 

 

 

 

De organisatie van deze dag ligt in handen van vele Capelse vrijwilligers van de  stg. Capelse festiviteitenie die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verweselijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten & Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Christa & Jos Schmets Ruben Lodam en nog vele anderen

Informatie kunt u ktrijgen bij Leo Snijders – mob.nr.: 0620041117 en de website           www. Capelse Festiviteiten

              De Dwarsliggers

 

 

                      Leuke gezellige drukte

 

 

 

      Blik op de kermis

 

 

 

 Straat theater