INTOCHT SINTERKLAAS

16 november 2019 is Sinterklaas weer in Capelle
2019/11/16 09:30:16

Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg.

Stoomboot “De Spanje “ met aan boord Sinterklaas, zijn 52 Zwarte Pieten en blaaskapel de Zwarte Roetjes en honderden kilo’s pepernoten komt op zaterdag 16 november rond 10.00 uur aan bij het Vuyk terrein aan de Dorpsstraat.

,

16 November 2019

10:00 Aankomst, Vuijk Terrein Capelle

11.30 Aankomst Stadsplein Capelle

Ontvangst door de Burgemeester

12.15 uur Optreden meidengroep: ``Raak``

13.00 uur Show in de bibliotheek: ``kom je Sinterklaas``

Ons Programma

Er gebeurt meer aan de waterkant, want vanaf 09.30 uur houdt presentator Cees vd Meer de aanwezige kinderen bezig met diverse Sinterklaasliedjes en spelletjes en zullen zij de Sint en zijn gevolg verwelkomen. Ook de Route Piet met zijn hondje “Sue” zal wederom zorgdragen dat alles prima zal verlopen. Vervelen is er niet bij daar op het Vuijk terrein.

Burgermeester Peter Oskam zal ook dit jaar op het ponton aanwezig zijn om de Sint en de Pieten te verwelkomen!

Verder heeft Sinterklaas reeds toegezegd dat hij wat Stelt- en Ballonpieten vooruit zal sturen om ervoor te zorgen dat zij de stoomboot reeds in de verte zien aankomen en de kinderen kunnen waarschuwen. Ook de Waterpiet die vorig jaar zorgde voor halsbrekende capriolen op zijn waterscooter zal weer aanwezig zijn.

Verkeer

In verband met de te verwachte drukte wordt de Dorpstraat vanaf 09.30 uur afgesloten voor het verkeer!

 

Na aankomst op het Vuyk terrein, waar het gevolg ontvangen zal worden door de duizenden kinderen op de kade en Burgemeester Peter Oskam, zal de Sint richting zijn gereedstaande Americo wandelen , de Sint is goed te volgen door de begeleiding van de Stelten Pieten en loopt langs de Yssel richting het Restaurant Fuiks en zal er een rijtour zijn richting Stadsplein muzikaal begeleidt door Muziekvereniging “Door Kunst Verkregen “ uit Nieuwerkerk a/d IJssel en de Zwarte Roetjes

Americo

Het paard van Sinterklaas is door zijn leeftijd niet meer instaat om de gehele reis vanaf Madrid mee te varen en hij zal enkele dagen eerder per luxe trailer in Capelle aan den IJssel arriveren maar zal uiteraard om 10.30 uur klaarstaan om zijn baasje weer overal veilig naartoe te brengen.

De route zal onder voorbehoud van opbrekingen via de Dorpsstraat, A.Vuyklaan, Kievitlaan, Meerkoetstr., Reigerlaan, Alkenlaan, Duikerlaan, voetpad door het  Amandelhof park, Wiekslag, Merellaan en de Rivierweg richting Stadsplein gaan. Dit is een lange route omdat er rond de Koperwiek diverse opbrekingen zijn!

Programma Stadsplein

Naar verwachting komen de Goedheiligman en zijn Pieten om 11.25 uur aan op het Stadsplein waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst.

Daar wordt hij verwelkomd door Burgermeester Peter Oskam, het Kindercollege, Cees vd Meer en Rene Dijkhuizen.

De kinderen en hun ouders die op het Stadsplein vol verwachting uitkijken naar de komst van de Sint, worden vanaf 11.00 uur getracteerd met een optreden van Presentator Cees vd Meer en de Muzikale Pieten Band. Uiteraard zal het weer een dolle boel worden op het podium en de Sint nodigt dan ook vele kinderen uit om op het podium en ervoor een heuse polonaise met de Pieten te houden en ook zal Piet Pedro nog voor een muzikale verrassing zorgen, deze heeft pas nog de film uitgebracht “Sinterklaas en het gouden kompas” 

Dansschool Moves
Ook leerlingen van deze dansschool uit Capelle a/d IJssel “de nr. 1 streetdance en Hip Hop dansschool van Nederland” zullen een schitterende demonstratie komen geven op het podium.
De school was al te zien in het RTL programma Everybody Dance Now en als gastchoreografe in het programma So You Think You Can Dance.

Uiteraard zal het weer een dolle boel worden op het podium


Rond 12.15 uur zal Sinterklaas op het grote podium verrast worden met een wervelende show door de meidengroep “RAAK”. Het zijn drie hartsvriendinnen genaamd Nikki, Zoè en Jesse en met hun enthousiaste uitstraling, energie en performance en vrolijke liedjes, maken ze van elk optreden een groot feest en zeker als zij voor Sinterklaas en de honderden kinderen op het Stadsplein mogen optreden .

Rond 13.00 uur zal de Sint het podium verlaten om in de bibliotheek het vervolg van het Sinterklaas feest mee te maken.
Daar start dan deel 1 van de show “kom je Sinterklaas” en dit is een lekkere warme locatie voor dit spetterende optreden. Alle Pieten zijn er weer bij: Hoofdpiet , ADHD Piet, Danspiet en de Pakjespieten, kortom te veel om op te noemen. In de show zullen de Pieten spelletjes spelen, zingen en natuurlijk dansen.

Deze voorstelling loopt vanaf 13.00 uur t/m 14.00 uur.

Boten

De scoutinggroep Robert Baden Powell zal met hun vlaggenschip de Keteldiep met aan boord het Capelse kindercolege bij de Algrabrug de stoomboot opwachten.

Oproep

Elk jaar zit Sint toch wel een beetje in zijn rats, want vanaf de boot ziet hij al die duizenden kinderen, maar hij ziet ook heel veel kinderen zeer dicht bij de waterrand van de Yssel en dat is i.v.m met de sterke stroming die hier heerst heel gevaarlijk. Kom dus a.u.b. niet te dicht aan de waterkant

"Kom je Sinterklaas"

Dans met ons mee

De intocht van Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door “Sint en Piet Capelle” en
de pieten van “Sint en Piet Capelle” zullen samen met de kinderen gaan dansen.
Uiteraard dansen alle pieten, kinderen, ouders , grootouders en zelfs
de Burgemeester mee. De dans op het nummer  “Kom je Sinterklaas” kan iedereen oefenen.
Ook is het dansje via  Youtube beschikbaar.
Gebruik de youtube link om het dansje te oefenen.

Ook dit jaar wordt het weer een groot feest op het plein in Capelle aan den IJssel.
Sinterklaas zal op het grote podium verrast worden met een wervelende show van de meiden groep “Raak”. Het zijn drie hartsvriendinnen  genaamd Daan, Nouk en Sharon en met hun enthousiaste uitstraling, energie en performance  en vrolijke liedjes maken ze van elk optreden een groot feest en zeker als zij voor Sinterklaas en de honderden kinderen op het Stadsplein mogen optreden. Vele liedjes zullen de revue passeren maar de Sinterklaas welkomstdans zal uiteraard niet ontbreken en geoefend worden met de aanwezigen!
Het optreden start om 12.15 uur dus zorg dat u op tijd bent…

Verkeer:

In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstr vanaf 09.30 uur afgesloten voor het verkeer, weggebruikers moeten tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en worden verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Gratis Chocomel:

Bij aankomst van de Sint kan het gemeen koud zijn dus zowel op het Vuykterrein bij Restaurant Fuiks en op het Stadsplein bij Restaurant In den Boekenkast wordt er gratis heerlijke warme Chocomel geschonken.