INTOCHT SINTERKLAAS

Sinterklaas in Capelle
2023/11/18 10:00:00

Er komt ook een exstra Sinterklaasfeest op 19 november in de sporthal De Lijster aan de Lijstersingel 20 in Capelle aan den Ijssel. (kijk voor het programma naar het einde van deze pagina)

voor informatie: www.sinterklaasfeestdordrecht.nl

 

Sinterklaas en zijn Pieten zijn onderweg en komen 18 november aan.

Zodra de Algerabrug open gaat, zo rond 09.50 uur weet en hoor je het al want de Stoomboot “De Spanje “ ligt flink onder stoom dus hoor je hem al van verre aan-komen. Voordat de Stoomboot arriveert zal er op de IJssel ook nog een groots optreden zijn van de Water Piet, dus kom lekker vroeg naar het Vuykterrein (op de fiets of lopend) en het wordt dan weer beregezellig aan de waterkant. Bij aankomst op het Vuykterrein kun je bij Restaurant Fuiks nog terecht voor een heerlijke beker Chocomel dat door dit Restaurant wordt aangeboden.
Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas, zijn Pieten, Pieten muziek korps, kilo,s pepernoten en een lading kadootjes komen 18 november aan in Capelle aan den IJssel op het Vuykterrein.

 

 

Presentator Cees vd Meer en de Wegwijspiet zullen ook dit jaar weer met  burgemeester Peter Oskam Sinterklaas feestelijk verwelkomen in Capelle aan den IJssel.

Maar voordat de Stoomboot zal arriveren worden de wachtenden al ruim getrakteerd met optredens van de Jongleur Pieten, de Ballon Pieten en de Stelt Pieten.

 

Na aankomst op de kade mogen Sint en zijn Pieten weer alle tijd besteden aan de aanwezige kinderen, dus alle tijd voor de leuke foto.

Om 11.00 uur zal Sint op zijn wachtende Schimmel stappen en beginnen aan de rijtoer richting Rivierweg , onder begeleiding van het schitterende Korps uit onze Buur-gemeente DKV uit Nieuwerkerk aan den IJssel, waar op het Amnestyplein een groot podium staat voor diverse optredens van artiesten.
De route zal als volgt zijn: Vuyklaan, Kievitlaan, Meerkoetstr, Reigerlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel.
Om 11:00 uur zullen we op het podium met het Sinterklaas programma starten met Kidz DJ

 

Kidz-dj Discoshow
De Discoshow is een 1 uur durend feestje met de leukste muziek, de gaafste Tik Tok hits en onze eigen Kidz-dj liedjes. Naast het draaien van muziek is onze DJ ook een echte entertainer die zorgt voor dans,plezier, interactie en spelletjes.
We spelen de Jongens tegen de Meisjes, testen de muziek-kennis in een quiz en d.m.v. leuke dans-spelletjes delen we punten en prijzen uit.
Ook de grote mensen gaan los in de Coolste Papa en Zwoelste Mama verkiezing.

 

Mocht je na aankomst van Sinterklaas direct naar het Stadsplein gaan, loop dan eerst nog even bij Restaurant “In den Boekenkast “ langs want daar wordt je dan getrak-teerd op heerlijke Chocomel. (gratis)

Om 11.30 uur hopen wij dat Sinterklaas op het Amnestyplein zal arriveren en daar hartelijk wordt ontvangen door alle aanwezige kinderen ( en ouders ).
Ook burgemeester Peter Oskam zal Sint hartelijk welkom heten in Capelle aan den IJssel, tevens zijn alle kinderen van het nieuwe kindercollege aanwezig op het podium en kunnen zij Sint vertellen welke plannen zij hebben voor de komende periode.
Tussen deze formele handelingen zal het Pietenorkest en Kidz DJ flink uit hun dak gaan en wordt het een grote polonaise op het podium en terrein.

Rond 12.10 uur wordt het weer ( net zoals vorig jaar ) een groot feest want dan krijgen we een optreden van de Gebroeders Ko.
Gebroeders Ko bestaat uit Ton en Gerard, met hun zelfgeschreven nummers staan zij al jaren aan de top in Nederland.
Vorig jaar kwamen zij nog met een nieuw nummer BBQ, een echte Gebroeders Ko oorwurm die je na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt en je helemaal vrolijk maakt.
Uiteraard komen zij deze dag met vele Sinterklaas klassiekers, zoals Sinterklaas heeft een mooie boot, Sinterklaas is jarig, waar is de Wegwijspiet en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Uiteraard komen zij deze dag met vele Sinterklaas klassiekers, zoals Sinterklaas heeft een mooie boot, Sinterklaas is jarig, waar is de Wegwijspiet en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Rond 12.40 uur is het programma op het Amnestyplein helaas afgelopen en zal Sint op pad gaan naar andere Gemeenten voor een intocht, maar echt afgelopen is het dan nog niet, want in de Bibliotheek zal er vanaf 13.00 uur een leuk kinderprogramma zijn met Piet Ryco.
Piet Ryco is al jaren een van de belangrijkste Pieten van Sinterklaas, eigenlijk zijn alle Pieten even belangrijk maar Piet Ryco ontdekte in het Nederlandse Kasteel van Sinterklaas een groot geheim, Piet Ryco komt met zijn pieten vrienden dit geheim in de Capelse Bibliotheek vertellen.
Na deze show komt Sinterklaas ook nog langs en kunnen alle aanwezige kinderen op de foto met de Sint, deze foto krijg je direct mee.
Voor toegangs bewijzen moet je even kijken op de site van de Bibliotheek.

De vrijwilligers van Stichting Capelse Festiviteiten hopen ook dit jaar weer op een geslaagde intocht met uw medewerking en het opvolgen van instructies van de organisatie / beveiligers / verkeersregelaars etc. gaat dat best lukken en hopen zij dit nog vele jaren te kunnen organiseren.

Er komt ook een Sinterklaasfeest op 19 november in de sporthal De Lijster aan de Lijstersingel 20 in Capelle aan den Ijssel.
voor informatie: www.sinterklaasfeestdordrecht.nl

18 November 2023

rond10.00 uur aankomst op het Vuijkterrein

11.00 uur start proramma op het podium naast het stadhuis met Kidz-dj Discoshow, toegang vanaf 10.30 uur

Om 11.30 uur zal de Sint arriveren op het Amnestyplein

sint 2
FRD_3148

   Fuiks

eten en drinken