INTOCHT SINTERKLAAS

Sinterklaas in Capelle
2022/11/12 10:00:00

Sinterklaas en zijn Pieten zijn onderweg

Zodra de Algerabrug open gaat, zo rond 09.50 uur weet en hoor je het al want de Stoomboot “De Spanje “ ligt flink onder stoom dus hoor je hem al van verre aankomen.

Voordat de Stoomboot arriveert zal er op de IJssel ook nog een groots optreden zijn van de Water Piet, dus kom lekker vroeg naar het Vuykterrein (op de fiets of lopend) en het wordt dan weer beregezellig aan de waterkant.

Bij aankomst op het Vuykterrein kun je bij Restaurant Fuiks nog terecht voor een heerlijke beker Chocomel dat door dit Restaurant wordt aangeboden.

Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas, zijn Pieten, kilo,s pepernoten en een lading kadootjes komen 12 november aan in Capelle aan den IJssel.

De boot met Sint, 20 Pieten en 13 Muziek Pieten ( zwarte Roetjes ) komen zaterdag 12 nov. rond 10.00 uur aan op het Vuykterrein

 

 

Presentator Cees vd Meer en de Wegwijspiet zullen ook dit jaar weer met burgemeester Peter Oskam Sinterklaas feestelijk verwelkomen in Capelle aan den IJssel.

Maar voordat de Stoomboot zal arriveren worden de wachtenden al ruim getrakteerd met optredens van de Jongleur Pieten, de Ballon Pieten en de Stelt Pieten.

 

Na aankomst op de kade mogen Sint en zijn Pieten weer alle tijd besteden aan de aanwezige kinderen, dus alle tijd voor de leuke foto.

11.00 uur zal Sint op zijn wachtende Schimmel stappen en beginnen aan de rijtoer richting Rivierweg , onder begeleiding van het schitterende Korps uit onze Buurgemeente DKV uit Nieuwerkerk aan den IJssel, waar op het Amnestyplein een groot podium staat voor diverse optredens van artiesten.

De route zal als volgt zijn: Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel.

 

Mocht je na aankomst van Sinterklaas direct naar het Stadsplein gaan, loop dan eerst nog even bij Restaurant “In den Boekenkast “ langs want daar wordt je dan getrakteerd op heerlijke Chocomel.

Op dit podium is vanaf 11.00 uur een opwarmertje van de zusjes Wanrooy.

De zusjes Anny en Paula van Wanrooy zijn een begrip op accordeongebied in het binnen- en buitenland.

Al vanaf 1970 zijn ze regelmatig op televisie te zien en te beluisteren, het duo maakte tournees over de hele wereld van Japan tot Amerika en zijn zij veel gevraagde artiesten.

Uiteraard hebben zij hun repertoire deze dag aangepast aan de intocht van Sinterklaas.

Om 11.30 uur hopen wij dat Sinterklaas op het Amnestyplein zal arriveren en daar hartelijk wordt ontvangen door alle aanwezige kinderen ( en ouders ).

Ook burgemeester Peter Oskam zal Sint hartelijk welkom heten in Capelle aan den IJssel, tevens zijn alle kinderen van het nieuwe kindercollege ook aanwezig op het podium en kunnen zij Sint vertellen welke plannen zij hebben voor de komende periode.

Tussen deze formele handelingen zal het Pietenorkest flink uit hun dak gaan en wordt het een grote polonaise op het podium en terrein.

Ook de jongleurs zullen hun kunsten vertonen op het podium en zult u verbaasd zijn wat zij allemaal kunnen doen met een paar knotsen.

  • Heeft u corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

Om ongeveer 12.05 uur is er een optreden van de Eigenwijze Piet

De Eigenwijze Piet doet ook mee aan de Club van Sinterklaas en zal deze dag diverse liederen zingen uit de Club van Sinterklaas, zoals  Het vergeten Pietje ( alvast wat oefenen) “Oh wat een pech, Het kleine Pietje weg, Waar kan die nou toch zijn “

Verder Paniek op het Kasteel, De wereld van Sint en nog vele andere Sint liederen

 

Rond 12.30 uur wordt het weer ( net zoals vorig jaar ) een groot feest want dan krijgen we een optreden van de Gebroeders Ko.

Gebroeders Ko bestaat uit Ton en Gerard, met hun zelfgeschreven nummers staan zij al jaren aan de top in Nederland.

Vorig jaar kwamen zij nog met een nieuw nummer BBQ, een echte Gebroeders Ko oorwurm die je na 1 keer horen niet meer uit je hoofd krijgt en je helemaal vrolijk maakt.

Uiteraard komen zij deze dag met vele Sinterklaas klassiekers, zoals Sinterklaas heeft een mooie boot, Sinterklaas is jarig, waar is de Wegwijspiet en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Rond 13.00 uur is het programma op het Amnestyplein helaas afgelopen en zal Sint op pad gaan naar andere Gemeenten voor een intocht, maar echt afgelopen is het dan nog niet, want in Restaurant “ In den Boekenkast” start dan een leuk Sinterklaasprogramma waar je allemaal welkom bent.

De vrijwilligers van Stichting Capelse Festiviteiten hopen ook dit jaar weer op een geslaagde intocht met uw medewerking en het opvolgen van instructies van de organisatie / beveiligers / verkeersregelaars etc gaat dat best lukken en hopen zij dit nog vele jaren te kunnen organiseren.

 

12 November 2022

rond10.00 uur aankomst op het Vuijkterrein

11.00 uur start proramma op het podium naast het stadhuis met de zusjes Wanrooy, toegang vanaf 10.30 uur

Om 11.30 uur zal de Sint arriveren op het Amnestyplein

Sint Nicolaas zal door de burgemeester worden ontvangen

Om 12.05 uur start een leuk kinder programma met eigenwijze Piet

sint 2
FRD_3148

   Fuiks

eten en drinken