INTOCHT SINTERKLAAS

Sinterklaas in Capelle
2022/11/12 10:00:00

Sinterklaas en zijn Pieten zijn onderweg

Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas, zijn Pieten, kilo,s pepernoten en een lading Cadeau,s komen 12 november aan in Capelle ad IJssel

De boot met Sint 20, Pieten en 13 muziek Pieten komen zaterdag 12 nov. rond 10.30 uur aan op het Vuijkterrein

Presentator Cees vd Meer en de wegwijspiet zullen ook dit jaar weer met burgemeester Peter Oskam Sinterklaas feestelijk verwelkomen in Capelle aan den IJssel.

 

Sinterklaasintocht in Capelle gaat definitief door

  • Zaterdag 12 november 2022 vanaf 10.30 uur, kade Vuykpark Capelle
  • Optredens achter het gemeentehuis vanaf 10.50 uur

Na de aankomst op de kade moet Sint en zijn gevolg binnen 15 minuten het Vuijkterrein verlaten en aan zijn rij tour beginnen richting Rivierweg.

Dus helaas Sint en zijn Pieten mogen dit jaar geen handen schudden en met de Sint op de foto is er helaas dit jaar ook niet bij.

Dus kom gezellig naar het Gemeentehuis waar we Sint een schitterend programma zullen aanbieden.

Vanaf het Vuykpark in Capelle zal Sinterklaas en zijn Pieten daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gaan. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur optredens voor kinderen plaats vinden met Muziekpiet Geraldo en de Banketpiet. 

Iedereen die bij de optredens wil zijn heeft geen toegangsbewijs en QR code meer nodig. Het programma op zaterdag eindigt om 13.45 uur.

Burgemeester Peter Oskam: “Vanwege de coronamaatregelen ziet de intocht van Sinterklaas er anders uit. De optredens verplaatsen we naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. In verband met corona delen de pieten alleen voorverpakt strooigoed uit. Ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar geen handen schudden.”

 

Route door Capelle naar parkeerplaats achter gemeentehuis

De intocht gaat langs de volgende route: Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel, Parkeerplaats achter Gemeentehuis. Het parkeerterrein is vanaf 10.30 uur toegankelijk, de ingang van het terrein is ter hoogte van IJssalon Filippo (Amnestyplein 1). Voor een bezoek aan de intocht aan de kade en de optocht naar het parkeerterrein en op het evenementen terrein is geen kaartje meer nodig en er hoeft geen QR code in de Corona check app te worden getoond.

 

Waarschuwing: bij de aankomst en optredens gelden de volgende voorwaarden:

  • Heeft u corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

De Sinterklaasintocht in Capelle aan den IJssel wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Stichting Capelse Festiviteiten, Sint en Piet Rotterdam, de Capelse ondernemers van het Economisch Netwerk Capelle en de actie Wees loyaal, Koop lokaal!

Sint Nicolaas en alle Pieten zijn gevaccineerd en hebben een gezondheidsverklaring ingevuld!

 

13 November 2021

rond10.30 uur aankomst op het Vuijkterrein

11.30 uur aankomst op het Stadsplein, toegang vanaf 10.30 uur

Geen toegangsbewijs en corona QR code meer nodig voor deze gezellige dag voor de kinderen

Sint Nicolaas zal door de burgemeester worden ontvangen

Er komt een leuk kinder programma.

sint 2
FRD_3148

Het programma

Als Sint Nicolaas en zijn Pieten op het Evenementen terrein (Stadplein) zijn gearriveerd en door de burgemeester is ontvangen zal er een leuk programma zijn op het podium met Cees en de pieten band waar de kinderen bij worden betrokken. Cees en de zangpieten plus Pedro Banket Piet zullen al vanaf 10.50 uur met de aanwezigen op het evenementen terrein al een inleidend feest gaan vieren.

Om 12.15 uur zal er een optreden zijn van Zangeres Angel waarna om 12.50 uur de Gebroeders Ko een vlammend optreden zullen verzorgen. Rond 13.20 uur zal er een einde komen aan de intocht van de Sint en zullen de kinderen vol verwachting naar huis gaan.

Mededeling van de organisatie:

De Stichting Capelse Festiviteiten, al 34 jaar  verantwoordelijk voor de Sinterklaasintocht in Capelle ad IJssel, is altijd tegenstander geweest van het aanpassen van de figuur zwarte Piet. Door maatschappelijke ontwikkelingen maakt de stichting nu toch de stap naar roetveegpiet. ‘Roetveeg lijkt door een groot deel van de maatschappij te zijn geaccepteerd. Dat heeft ons gedwongen tot het maken van een nieuwe afweging, aldus organisator Leo Snijders

Vorig jaar, toen de intocht niet doorging, werd nog de optie van een grijze Piet overwogen, maar dat bleek volgens Leo gaande het jaar ook geen optie. Kids komen enkel en alleen nog maar roetveeg tegen bij de landelijke tv, de sinterklaasfilm in de bioscoop, veelal ook op bedrijfsfeesten en bij verenigingen, op het sinterklaasfeest op school, grote shows . Dan vraag je je af of het nog wel gerechtvaardigd is om als Capelse Stichting te blijven zeggen, wij doen het NIET. Dat hebben we jarenlang volgehouden, maar nu is het moment dat wij ons gezien de maatschappelijke ontwikkelingen ook aan moeten gaan sluiten. Uiteraard mag je het er niet mee eens zijn, ieders goed recht, maar wat we vooral willen is het feestje weer vieren. Zonder kleurenstress! En neem van ons aan dat het bestuur het hier afgelopen jaren HEEL erg moeilijk mee heeft gehad. Denk aan sponsoren die afhaken vanwege deze discussie (veelal uit veiligheid), de discussies die we gehad hebben rondom het binnenhalen van onze subsidie en ga zo maar door. Het maakt de kinderen geheel niet uit, die willen pepernoten van Piet en een cadeautje van de Sint. Laten we met zijn allen die sfeer weer laten herleven. Het kan. Ook met roetveeg Pieten!