INTOCHT SINTERKLAAS

16 november 2019 is Sinterklaas weer in Capelle
2019/11/16 09:30:16

Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg.

Stoomboot “De Spanje “met aan boord Sinterklaas zijn 45 zwarte pieten en blaaskapel de zwarte roetjes en honderden kilo’s pepernoten komt op zaterdag 16 november rond 10.00 uur aan bij het Vuykterrein aan de Dorpsstraat.

16 November 2019

10:00 Aankomst, Vuijk Terrein Capelle

11.30 Aankomst Stadsplein Capelle

Ontvangst door de Burgemeester

12.15 Optreden gebroeders KO

13.00 uur Show in de bibliotheek ``kom je Sinterklaas``

Ons Programma

Vanaf 09.30 uur houden presentator Cees vd Meer en de Route piet de aanwezige kinderen bezig met diverse Sinterklaasliedjes en spelletjes.

Tevens zullen er drie ballonpieten aanwezig zijn die voor de kinderen de mooiste figuren zullen creëren.

Tevens zal er voordat de stoomboot  aankomt een Piet op zijn waterscooter halsbrekende toeren uithalen op de IJssel.

Na de aankomst op het Vuykterrein waar het gevolg ontvangen zal worden door de duizenden kinderen op de kade en Burgemeester Peter Oskam zal de Sint, richting zijn gereedstaande Americo wandelen , (de Sint is goed te volgen door de begeleiding van de stelten pieten) en zal er een rijtour zijn richting Stadsplein muzikaal begeleid door Muziekvereniging “Door Kunst Verkregen “uit Nieuwerkerk a/d IJssel en de zwarte roetjes

De route zal “onder voorbehoud van opbrekingen “ via de Dorpsstraat, A.Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Meerkoetstr., Reigerlaan, Alkenlaan, Duikerlaan,Kerklaan, Fluiterlaan en de Rivierweg richting Stadsplein gaan.

Naar verwachting komen de Goedheiligman en zijn pieten om 11.25 uur aan op het Stadsplein waar voor de deur van het Isala Theater een groot podium is geplaatst.

Daar wordt hij verwelkomd door de Burgemeester Peter Oskam, het Kindercollage, Cees vd Meer en Rene Dijkhuizen en de Sint nodigt dan ook vele kinderen uit om op het podium een heuse polonaise met alle pieten te houden.

De kinderen en hun ouders die op het Stadsplein vol verwachting uitkijken naar de komst van de Sint, worden vanaf 11.00 uur getrakteerd op een optreden van Presentator Cees vd Meer en de Muzikale Pieten Band.

Dansschool Moves
Ook leerlingen van deze dansschool uit Capelle a/d IJssel “de nr. 1 streetdance en Hip Hop dansschool van Nederland” zullen een schitterende demonstratie komen geven op het podium.
De school was al te zien in het RTL programma Everybody Dance Now en als gastchoreografe in het programma So You Think You Can Dance en wederom zullen ze weer in een bekend TV programma aanwezig zijn.

Alle pieten zijn er dit jaar weer bij ; Hoofdpiet, ADHD Piet, Danspiet en de Pakjespieten kortom te veel om op te noemen. Uiteraard zal het weer een dolle boel worden op het podium

Programma Stadsplein
Rond 12.15 uur zal Sinterklaas op het grote podium verrast worden met een wervelende show door de gebroeders KO. Zij zijn naar Capelle gekomen met de Sinterklaas Meezing Show, met oa. de song “Sinterklaas heeft een hele mooie boot”.

Rond 13.00 uur zal de Sint het podium verlaten om in de Bibliotheek het vervolg van het Sinterklaas feest mee te maken.
Daar start dan deel 1 van de show “kom je Sinterklaas” en dit is een lekkere warme locatie voor dit spetterende optreden.

"Kom je Sinterklaas"

Dans met ons mee

De intocht van Sinterklaas wordt mede mogelijk gemaakt door “Sint en Piet Capelle” en
de pieten van “Sint en Piet Capelle” zullen samen met de kinderen gaan dansen.
Uiteraard dansen alle pieten, kinderen, ouders , grootouders en zelfs
de Burgemeester mee. De dans op het nummer  “Kom je Sinterklaas” kan iedereen oefenen.
Ook is het dansje via  Youtube beschikbaar.
Gebruik de youtube link om het dansje te oefenen.

Ook dit jaar wordt het weer een groot feest op het plein in Capelle aan den IJssel.
Dit jaar zelfs met de Gebroeders Ko. Ze komen hun grootste Sinterklaas Hits Live zingen op ons Podium.
Het optreden start om 12.15 dus zorg dat u op tijd bent…

Verkeer:

In verband met de te verwachten drukte wordt de Dorpsstr vanaf 09.30 uur afgesloten voor het verkeer, weggebruikers moeten tijdens de intocht rekening houden met opstoppingen en worden verzocht de route zoveel mogelijk te mijden.

Gratis Chocomel:

Bij aankomst van de Sint kan het gemeen koud zijn dus zowel op het Vuykterrein bij Restaurant Fuiks en op het Stadsplein bij Restaurant In den Boekenkast wordt er gratis heerlijke warme Chocomel geschonken.