INTOCHT SINTERKLAAS

13 november 2021 is Sinterklaas weer in Capelle
2021/11/13 10:00:00

Capelle maakt zich op voor de komst van Sinterklaas en zijn gevolg.

Hij komt hij komt die beste Sint,

We hebben op 10 oktober  een brief ontvangen ( Stg Capelse Festiviteiten )  uit Madrid met de mededeling dat Sinterklaas ook dit jaar weer naar Capelle ad IJssel komt, ondanks dat er in Spanje ook strengen Corona regels gelden.

Het zal alleen wat anders gaan dan voorgaande jaren, er is weer een  groots ontvangst mogelijk op het Vuijk terrein met de stoomboot en ook een ontvangst op het Stadsplein door de burgemeester en het bijbehorende kinderprogramma met topartiesten. Het aankomst terrein is door de gemeente bestempeld als door stroom locatie en dat geldt ook voor de route naar het Stadsplein. Wel is op het evenementen terrein (stadplein) een afgeschermde locatie met podium aanwezig.

Er is nog overleg met de gemeente Capelle a/d IJssel en de organisatie over de vergunning en de mogelijkheden richting het evenementen terrein (stadsplein) om er weer een feest van te maken voor de kinderen uit onze gemeente.

Sint Nicolaas en alle Pieten zijn gevaccineerd en hebben een gezondheidsverklaring ingevuld!

Er wordt nog bekeken hoe en wat er met het uitdelen van de pepernoten moet gebeuren, ook zullen er geen handen geschut worden door de Sint en de Pieten!

 

 

,

13 November 2021

10.00 uur aankomst op het Vuijkterrein

11.30 uur aankomst op het Stadsplein, toegang vanaf 10.30 uur

Er wordt nog bekeken hoe om te gaan met de evenementen locatie op het Stadsplein

Sint Nicolaas zal door de burgemeester worden ontvangen

Er komt een leuk kinder programma.

Foto 14-11-15 14 57 05

Ons Programma

Als Sint Nicolaas en zijn Pieten op het Evenementen terrein (Stadplein) zijn gearriveerd en door de burgemeester is ontvangen zal er een leuk programma zijn op het podium met Cees en de pieten band waar de kinderen bij worden betrokken. Cees en de zangpieten plus Pedro Banket Piet zullen al vanaf 10.50 uur met de aanwezigen op het evenementen terrein al een inleidend feest gaan vieren.

Om 12.15 uur zal er een optreden zijn van Zangeres Angel waarna om 12.50 uur de Gebroeders Ko een vlammend optreden zullen verzorgen. Rond 13.20 uur zal er een einde komen aan de intocht van de Sint en zullen de kinderen vol verwachting naar huis gaan.

 

Mededeling van de organisatie:

De Stichting Capelse Festiviteiten, al 34 jaar  verantwoordelijk voor de Sinterklaasintocht in Capelle ad IJssel, is altijd tegenstander geweest van het aanpassen van de figuur zwarte Piet. Door maatschappelijke ontwikkelingen maakt de stichting nu toch de stap naar roetveegpiet. ‘Roetveeg lijkt door een groot deel van de maatschappij te zijn geaccepteerd. Dat heeft ons gedwongen tot het maken van een nieuwe afweging, aldus organisator Leo Snijders

Vorig jaar, toen de intocht niet doorging, werd nog de optie van een grijze Piet overwogen, maar dat bleek volgens Leo gaande het jaar ook geen optie. Kids komen enkel en alleen nog maar roetveeg tegen bij de landelijke tv, de sinterklaasfilm in de bioscoop, veelal ook op bedrijfsfeesten en bij verenigingen, op het sinterklaasfeest op school, grote shows . Dan vraag je je af of het nog wel gerechtvaardigd is om als Capelse Stichting te blijven zeggen, wij doen het NIET. Dat hebben we jarenlang volgehouden, maar nu is het moment dat wij ons gezien de maatschappelijke ontwikkelingen ook aan moeten gaan sluiten. Uiteraard mag je het er niet mee eens zijn, ieders goed recht, maar wat we vooral willen is het feestje weer vieren. Zonder kleurenstress! En neem van ons aan dat het bestuur het hier afgelopen jaren HEEL erg moeilijk mee heeft gehad. Denk aan sponsoren die afhaken vanwege deze discussie (veelal uit veiligheid), de discussies die we gehad hebben rondom het binnenhalen van onze subsidie en ga zo maar door. Het maakt de kinderen geheel niet uit, die willen pepernoten van Piet en een cadeautje van de Sint. Laten we met zijn allen die sfeer weer laten herleven. Het kan. Ook met roetveeg!’

"Kom je Sinterklaas"

Dans met ons mee

De intocht van Sinterklaas gaat waarschijnlijk door, maar je kunt wel alvast dansen op het nummer  “Kom je Sinterklaas” .
Ook is het dansje via  Youtube beschikbaar.
Gebruik de youtube link om het dansje te oefenen.