Koningsdag 2020

Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle dat u zeker niet mag missen komt er weer aan. Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kunt tegenkomen op het Stadsplein.

Dit jaar is de Kermis weer terug nadat in 2018 wegens werkzaamheden op het Stadsplein en omgeving hier geen plaats voor was in het centrum van Capelle a/d IJssel. Het kermisterrein bevindt zich achter het stadhuis (parkeerterrein) aan de Rivierweg!

Ook dit jaar wordt weer Koningsdag gevierd in Capelle aan den IJssel. De organisatoren achter de stg. Capelse festiviteiten zijn er ook dit jaar weer in geslaagd om een leuke Koningsdag te organiseren met veel muziek (loopgroepen) en straattheater op het stadsplein. Hier zullen ook de kramen staan welke een diversiteit spullen zullen verkopen.

Er is een aanpassing voor de locatie van de kleedjesmarkt voor kinderen. Deze kan pas op de Lijstersingel na het bruggetje beginnen. Waar de kermis staat en op het Stadsplein (Rivierweg) mogen geen kleedjes neergelegd worden!

De kinderkleedjes markt is alleen bestemt voor en bemand door kinderen en zal als van ouds plaatsvinden onder het Metro viaduct vanaf  het bruggetje bij de Lijstersingel tot de Slotlaan.

De vrijwilligers van de st. Capelsefestiviteiten organiseren al meer dan 32 jaar de Koningsdag (voorheen Koninginnedag). Wat eens klein is begonnen is thans uitgegroeid tot een van de mega evenementen in Capelle a/d IJssel waar jong en oud plezier aan beleven.

Kindermarkt:

Kinderen en uitsluitend kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan. Ruim de kast eens lekker op en je kun op deze dag een extra zakcentje bijverdienen. Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen, De organisatie heeft diverse verkopers laten verwijderen. Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen, De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN EN LANGS DE WEG IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam. 

                 Mocht u een kraam willen huren, neem dan contact op met:
                                   Leo Snijders – Mobielnr.: 0620041117

Natuurlijk zullen ook diverse straattheater groepen aanwezig zijn t.w.:

Dragon Birds:
Deze openen een groot eivormig object …. sprookjesachtige muziek klinkt en het publiek is getuige van een wonder

Ook zullen er weer diverse muziekgroepen aanwezig zijn zodat er net als voorgaande jaren een groot feest ontstaat.
De muziekgroepen zijn “de Dorsvlegens” uit Leiden

                    “de Dwarsliggers” uit Schiedam

Men – Alien:
Eindelijk is het mysterie opgelost! Het bewijs is geleverd! Ruimtewezens bestaan!
De MEN – ALIEN zoekt contact en hij probeert met de mensen te communiceren. Hij snuffelt de hele dag rond en hij raakt alles en iedereen aan. Kom dat zelf zien !!!!!                                                                                                              

Natuurlijk zijn ook de kinderspelen weer aanwezig op het Amnesty plein en daar zijn de volgende 10 attracties te vinden t.w.:
Hindernisbaan, Stokkenvangen, Klauterbaan, springkussens, Zeehelling, Bungyrunbaan, surfboard en nog veel meer.

De start van deze spelen zal zijn om 10.30 tot 16.30 uur en men kan hiervoor een strippenkaart aanschaffen bij de kraan en na inlevering van deze kaart kan je ook nog wat te eten of drinken pakken.

Koninklijke Lakei:
De koning is helaas niet in de gelegenheid om zelf naar Capelle te komen  dus dan komt de Hoofd Lakei René naar deze feestelijke dag in Capelle.

Grootmoeder:
Traag beweegt ze zich door de straten, alsof ze zich in een wereld bevindt waar tijd geen haast kent. Dan opeens breekt ze uit haar Cocon!

Dit is een act die zich voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd.

                                                                 Heer Kliekimus:

Enthousiast verkent Heer Kliekimus op 27 april Capelle aan den IJssel, ondersteunt door de traditie getrouwe lakei Cornelis die zijn heer behoedt voor gevaren.

Fleur:

Absurd, sprankelend, filmisch en humoristisch!

Maitre Pierre:

Twee kindervoorstellingen zullen verzorgd worden voor de deur van het mooie vakantie Chalet wat tijdelijk voor de verbouwing op het Amnestyplein staat.

                                                                                    

                                                  Schminken:

Sabrina Menheer zal proberen om zoveel mogelijk kinderen te schminken en zij is te vinden bij het Amnestyplein en bij de kinderspelen!

Muziek verzorging  door:

                                                                       Remy Vesta

Deze zanger zal om 13.00 uur een optreden verzorgen bij het Amnestybeeld op het plein.

                                               Capelse Percussieband Music Culture Mix

De muziek van deze band is snel en lekker om op te dansen, het ritme is een soort combinatie van verschillende ritmes zoals Samba, Zouk en Salsa.

Aquabubble:

Altijd al eens in een grote doorzichtige bal op de vijver bij het gemeentehuis willen lopen? Dat is ook dit jaar weer mogelijk. Doormiddel van een rits kan je in de bal waarna hij wordt opgeblazen en dan kan je er lekker lang inblijven en blijf je droog terwijl je over het water kan wandelen. Nieuw in Capelle zal de grote Aquaroller zijn en deze heeft een dubbelwandige cilinder van 3 meter en daar zou je met 4 personen in kunnen en hij is extra veilig door 3 aparte lucht kamer.

Hiervoor is een apart kaartje nodig welke je kunt kopen bij de stand  waar de kinderspelen zijn!

Robert Baden Powell:

Zoals elk jaar is deze Scouting groep weer aanwezig met hun water activiteiten, heerlijk varen in hun kano’s op de vijver achter het gemeentehuis en kun je hier genieten van koffie, poffertjes en informatie over het Scouting werk!

De spelen worden bemand door Capelse jongeren die zich deze dag beschikbaar stellen om de Capelse kids / bevolking een grandiose verantwoorde Koningsdag te bezorgen.

De organisatie van deze dag ligt in handen van  Capelse vrijwilligers van de  stg. Capelse festiviteiten die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verwezenlijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten & Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Christa & Jos Schmets, Ruben Lodam en nog vele anderen

Informatie kunt u krijgen bij Leo Snijders – mob.nr.: 0620041117 en de website:

                                       www. Capelse Festiviteiten

                      Leuke gezellige drukte

      Blik op de kermis

t