Op het moment van schrijven is er weinig plezier in het voorbereiden van een groot feest met alle ellende in Oekraïne maar desondanks willen we Koningsdag niet overslaan en gaan we met ( frisse ) moed aan de slag.

Het grootste Capelse feest voor jong & oud in het Centrum van Capelle dat u zeker niet mag missen komt er hopelijk weer aan. Een kleine opsomming wat u 27 April aan straattheater / muziek & kinderspelen kan tegenkomen op het Stadsplein.

De vrijwilligers van de Stg  Capelse festiviteiten organiseren al meer dan 34 jaar de Koningsdag (voorheen Koninginnedag). Wat eens klein is begonnen is thans uitgegroeid tot een van de mega evenementen in Capelle a/d IJssel waar jong en oud plezier aan beleven.

Kindermarkt:

Kinderen en uitsluitend kinderen kunnen met een kleedje een leuk plekje opzoeken op het grasveld onder de Metrobaan. Ruim de kast eens lekker op en je kun op deze dag een extra zakcentje bijverdienen. Helaas waren er voorgaande jaren nog steeds volwassenen die meenden dat zij ook op deze wijze handelswaar mochten verkopen, De organisatie heeft diverse verkopers laten verwijderen. Daarom nogmaals om teleurstellingen te voorkomen.

Kinderspelen:

Door aangescherpte regels vanuit de gemeente is het voor de organisatie niet meer mogelijk om luchtkussens en andere leuke activiteiten in te huren. Er zijn te weinig bevoegde medewerkers beschikbaar om deze te begeleiden. Dit is dit jaar dus niet meer mogelijk en dat is een mindere leuke mededeling voor de kinderen die daar altijd kwamen spelen! 

De Kermis:

Natuurlijk is ook dit jaar de Kermis vanaf 23  t/m 27 april weer aanwezig met geweldige attracties.

 

De VERKOOP ONDER DE METRO BAAN EN LANGS DE WEG IS UITSLUITEND BEDOELD VOOR KINDEREN, volwassenen moeten gebruik maken van een marktkraam op het Stadsplein.

Op het Stadsplein komen 70 grote marktkramen waar een scala aan producten verkocht zullen worden, schoenen, kleding , huishoudelijke producten , heerlijke gerechten.

Mocht u een kraam willen huren, neem dan contact op met:
        Leo Snijders – Mobielnr.: 06.20041117

     

Natuurlijk zullen ook diverse straattheater groepen aanwezig zijn zie verder op in het programma!

                                         

                  Programmapodium:

 

De kleedjes markt welke alleen door kinderen wordt bezet en waar je van alles kunt vinden aan artikelen

 

Let op: helaas dit jaar geen kinderspelen! 

 

Straattheater  in het centrum van Capelle:

Bulstronck:

Zou het de AardNurk lukken om de 3 meter hoge reus Bulstronck te temmen
Een reusachtig avontuur voor groot en klein

                                                                                                                                                                        Koninklijke Lakei:

De koning is helaas niet in de gelegenheid om zelf naar Capelle te komen omdat ze verplichtingen hebben in Maastricht, dus dan komt de Hoofd Lakei René naar deze feestelijke dag in Capelle.

 

 

Cyclotron:
Een fascinerende en interactieve springsteltenanimatie met spectaculaire afwisselingen in snelheid met licht, laser en geluid 

                                                               Zeepaartjes:

Geen dier ter zee bezit de gratie, pracht en fraai bewegingen van het zeepaartje.
Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele een diepe wens koesteren om een zeepaartje
te mogen inspannen. Helaas zeepaardjes laten zich niet temmen.

 

The Timemachine  Travelers

Is tijdreizen mogelijk? Zou het niet fantastisch zijn als je met een tijdmachine naar het verleden of de toekomst getransporteerd kan worden? Zij laten zien dat het mogelijk is.

                                                                                                                             AuaBallen:

 Ook dit jaar zijn ze er weer en kunnen de kinderen ervaren hoe het is om over het water te kunnen lopen. Dit moeten ze zeker gaan proberen zonder nat te worden!     

De klokkenman:

Deze specialist kan uitstekend overweg met uurwerken!

     

 

Podium optredens door:

Gerdien van Lemmen-Fredriks, is een zangeres in hart en nieren en met een grote glimlach. Ze heeft met de band 
“Tribute to Yes” (symfonische rock) opgetreden en daarna 3 jaar in de band “Syrinx”. Zingen is haar grootste passie en van elk optreden maakt zij een feestje en kan niemand meer stil staan.

Esmaralde Petersen is een Utrechtse Nederlandstalige zangeres. Met haar repertoire van Marianne Weber tot Corry Konings, brengt zij het levenslied tot een ware kunst. Dus op 27 april een oer Hollands feestje!

Cinzia Cafio is van jongs af aan al met muziek bezig. Ze is een allround zangeres die Nederlandstalig  tot top 40 muziek
zingt. Een sfeermaker, een gouden strot en passie voor het zingen maken haar tot een veelgevraagde artiest.

Marco Tomassen is een ras entertainer die vanaf zijn jeugd al intensief bezig is met muziek.  Orgel, keyboard en drums waren de instrumenten waarmee hij muziek maakte maar zingen is echt zijn passie. Zijn repertoire is zeer uitgebreid zowel in het Nederlands-, Engels- en Spaanstalig. Ook kan hij op verzoek een nummer zingen dus laat u verrassen!

Robin van der Hoeven kan zich een leven zonder muziek niet voorstellen.Of het nu om Nederlands, Engelstalige muziek, de hedendaagse top 40 of classics, deze veelzijdige zanger is geen repertoire vreemd en met hem erbij wordt deze dag gezellig en leuk.

True Colors De stemmen van Nannette Bel, Cinzia Caffio en Barbara Pellencau hebben geen zware begeleiding nodig om uit te blinken. Juist de super muzikale klanken van dit trio laat haar ware kleuren zien om de stemmen volledig tot hun recht te laten komen. Ze zingen close harmony, Pop, Rock, Soul en Country. Het resultaat is warm, harmonieus en melodieus,
True Colors nodigt u uit voor een moment van ontspanning, luisteren, genieten en natuurlijk dansen.

Tussen alle zanger / zangeressen Is daar DJ Vavinci Sound:

Deze DJ voelt de sfeer van Koningsdag aan en maakt ondertussen contact met het publiek op het muziek plein. Men mag met recht zeggen dat uw hersens op de proef gesteld worden en de illusies simpel maar verbazend  wekkend ingewikkeld zijn. DJ Sound zorgtt deze koningsdag voor de juiste Sound!

Afsluiting:

De Lijstersingel tussen de Slotlaan en Rivierweg (ook het fietspad) zal 27 April tussen 04.00 uur  en 22.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.

Afval:

Om de kosten die vastzitten aan dit soort evenementen in de hand te houden willen we iedereen verzoeken zoveel  mogelijk gebruik te maken van de afval containers die verspreid staan en de zolder niet achter te laten op het terrein maar alles gewoon weer mee naar huis te nemen en dan te deponeren in de ondergrondse containers of dinsdag in te leveren op de Gemeentewerf.

Robert Baden Powell:

Zoals elk jaar is deze Scouting groep weer aanwezig met hun water activiteiten, heerlijk varen in hun kano’s op de vijver achter het gemeentehuis en kun je hier genieten van koffie, poffertjes en informatie over het Scouting werk.

De organisatie:

Deze dag ligt in handen van  de Capelse vrijwilligers van de  stg. Capelse festiviteiten die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verwezenlijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten & Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Christa & Jos Schmets, Ruben Lodam en nog vele anderen

Informatie kunt u krijgen bij Leo Snijders – mob.nr.: 0620041117 en de website:

                       www. Capelse Festiviteiten

                      Leuke gezellige drukte

      Blik op de kermis

Plop, Kwebbel en Klus,Bing, Dora, Mickey en MIni Mouse, Paw Patrol, Pikachu, Pico, Bello en de mobiele clown die ballonnen figuren maakt en een tafel dame die heerlijke gerechten zal uitdelen!

En wil je nog met de Oranje Leeuw op de foto, dat is ook mogelijk!