Koningsdag 2023 komt er weer aan en ook dit jaar zullen we dit in het Stadshart van Capelle groots aanpakken. (dit is oude info en we weten niet wat er komt in 2024)

Helaas ligt het Stadsplein helemaal overhoop en zullen we het Amnestyplein en Lijstersingel gaan gebruiken als evenemententerrein.

Marktkramen

De gehele Lijstersingel t/m het bruggetje bij de Lijsterflats komt vanaf de Rivierweg vol te staan met marktkramen waar weer van alles wordt aangeboden en ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd.

Wilt u ook nu eens ervaren hoe dat is om bij een bezoekersaantal van 20.000 bezoekers om uw product (en ) aan de vrouw / man te brengen, dan kunt u contact opnemen met de organisatie via Leo Snijders ( L.Snijders@hccnet.nl ) hij kan u alles vertellen en een inschrijfformulier toesturen.

Kinderspelen:

Door aangescherpte regels vanuit de gemeente is het voor de organisatie niet meer mogelijk om luchtkussens en andere leuke activiteiten in te huren. Er zijn te weinig bevoegde medewerkers beschikbaar om deze te begeleiden. Dit is dit jaar dus niet meer mogelijk en dat is een mindere leuke mededeling voor de kinderen die daar altijd kwamen spelen! 

De Kermis:

Natuurlijk is ook dit jaar de Kermis vanaf 22  t/m 28 april weer aanwezig met geweldige attracties.

Podium

Op het Amnestyplein komt een podium te staan met  verschillende optredens.

Om 11.00 uur starten we daar met Kidz DJ

Kidz DJ zette AHOY op zijn kop tijdens de Club van Sinterklaas vandaar dat wij hun hebben uitgenodigd voor Capelle met hun Discoshow met de leukste muziek, de gaafste Tik Tok hits en hun eigen Kidz dj liedjes.

Naast het draaien van muziek is de DJ ook een echte entertainer die zorgt voor dans, plezier, interactie en spelletjes, zo spelen zij de “Jongens tegen de Meisjes “ , testen de muziekkennis in een quiz en dmv leuke dansspelletjes delen zij punten en prijzen uit.

Om 13.00 uur gaan we verder met een optreden van de band Groovin Monk

Groovin Monk is zeker geen onbekende band in Capelle want menigmaal hebben zij bij Restaurant In den Boekenkast het dak eraf laten gaan.

Groovin Monk speelt muziek in de stijl van radiostation Sublime FM

Nummers van Soul, Jazz en Funk grootheden van niveau in eigentijdse bewerkingen.

Kortom lekkere muziek om naar te luisteren en om op te swingen.

Groovin Monk is een kwintet bestaande uit een zangeres, gitarist, basgitarist, keyboardspeler en drummer.

Na dit optreden is het om 15.00 uur de beurt aan United by Music

United by Music is een organisatie die mensen met een beperking maar vooral met een talent de kans geeft om op te treden voor het publiek

Blues Sparks is een van de bands van United en is een sprankelende band, die het publiek altijd weet te vermaken met hun enthousiasme en muzikale talent.

Het is de eerste band van United by music die helemaal zelfstandig kan optreden en het is een gemêleerd gezelschap, want de artiesten werden geselecteerd tijdens audities van 2006 tm 2014.

De Jazzband Marc Cooks

De Marc Cooks Jazzband opgericht in 1990 staat bekend om de enthousiaste en professionele wijze waarop het optredens verzorgt.

Dit orkest heeft een bijzondere gezellige uitstraling en zij treden op Koningsdag op in hun dixielandoutfit.

De gehele dag kunt u ze tegenkomen op het Amnestyplein en Lijstersingel

 

Straattheater

Straattheater is niet weg te denken in Capelle met Koningsdag en laat u verrassen wat u deze dag allemaal tegen kan komen zoals:

Krist Doo Festivaltheater met Bonita, de regenbooggorilla en zijn dierenverzorger

Golila is een bijzonder zeldzame verschijning want er is namelijk maar een lila gorilla op de hele planeet.

Golila is een sociale aap, nieuwsgierig en zachtaardig, dit lieve beest houdt van spelen, al is hij soms een beetje lui.

 Hollands Glorie

Twee Hollandse boerinnen zetten de boel letterlijk op stelten.
Kinderen en volwassenen kunnen met deze dames weer ouderwets (zoals wij vroeger allemaal deden) op straat spelen!
De dames geven een workshop steltlopen, maar er kan ook aan een meterslange koekhap-festijn worden deelgenomen!

Merkel & Vannix met Jøttnjøl

Jøttnjøl komen van ver.

Waar ze vandaan komen weet niemand en waar ze naartoe gaan weet men al evenmin, maar nu zijn ze hier in Capelle ad IJssel

Hun nieuwsgierigheid is zo onstuitbaar. Zij snuffelen aan het leven, uw leven en verwonderen zich over wat u achterlaat en wat u met u meedraagt.
Wie bewaart zijn schatten nog die hij vroeger aan het strand vergaarde? Wie heeft ze nog; de allereerste knikker, of juist de laatste, een paperclip, een gedroogd bloempje, een gelukssteen, gewone ongewone dingen, persoonlijke schatten waar in een grote mensenleven geen plekje meer voor gevonden kan worden.

Koninklijke Lakei Renee

De Koning en zijn gezin is op 27 april te gast in Rotterdam maar zijn koninklijke lakei heeft opdracht gekregen om juist deze dag eens in de buurgemeente Capelle ad IJssel te gaan kijken hoe ze daar Koningsdag organiseren & vieren.

IJsselstreek radio

Zij zullen er deze dag ook bij zijn en zij zullen de gehele dag opvullen met gezellige muziek en er worden programma’s opgenomen en uitgezonden via IJsselstreek Radio, verzoek nummers kunnen de gehele dag ingediend worden bij het team van IJsselstreek Radio

De Tafeldame

Tussen 12.00 uur en 16.30 uur zult u verrast worden dor o.a deze tafeldame die de gehele middag lekkers zal uitdelen.

Entertainment op Koningsdag

Er zal een scala aan bekende figuren deze dag naar Capelle komen zoals de 3 bekende kabouters / de mascottes Mickey / Mini / Dora / Pikachu en de 2 beren.

Ook de gehele dag zal er een Ballonnen modelleur zijn die de mooiste figuren zal maken.

 

Kleedjesmarkt voor kinderen

Ook dit jaar zal er weer een kinderkleedjesmarkt worden gehouden en we zeggen het ieder jaar en moeten ook ieder jaar handelaren weg sturen maar deze kinderkleedjesmarkt die gehouden zal worden vanaf het bruggetje bij de Lijsterflats tot de Slotlaan is uitsluitend bestemd voor kinderen.

Ook dit jaar zal ons Security bedrijf hier streng op treden en volwassenen en handelaren weg sturen.

De kleedjes markt welke alleen door kinderen wordt bezet en waar je van alles kunt vinden aan artikelen

 

Let op: helaas dit jaar geen kinderspelen! 

Afsluiting:

De Lijstersingel tussen de Slotlaan en Rivierweg (ook het fietspad) zal 27 April tussen 04.00 uur  en 22.00 uur voor al het verkeer worden afgesloten.

Afval:

Om de kosten die vastzitten aan dit soort evenementen in de hand te houden willen we iedereen verzoeken zoveel  mogelijk gebruik te maken van de afval containers die verspreid staan en de zolder niet achter te laten op het terrein maar alles gewoon weer mee naar huis te nemen en dan te deponeren in de ondergrondse containers of dinsdag in te leveren op de Gemeentewerf.

Robert Baden Powell:

Zoals elk jaar is deze Scouting groep weer aanwezig met hun water activiteiten, heerlijk varen in hun kano’s op de vijver achter het gemeentehuis en kun je hier genieten van koffie, poffertjes en informatie over het Scouting werk.

De organisatie:

Deze dag ligt in handen van  de Capelse vrijwilligers van de  stg. Capelse festiviteiten die er weer vele uren aan opgeofferd hebben om deze dag te verwezenlijken, met dank aan Leo Snijders, Maarten & Ineke Honkoop, Chelly Snijders, Christa & Jos Schmets, Ruben Lodam en nog vele anderen

Informatie kunt u krijgen bij Leo Snijders – mob.nr.: 0620041117 en de website:


lekker druk

 

                                                         blik op de kermis